SALÁT S PEČENOU ČEKANKOU, TAPENÁDOU A SUŠENOU ŠUNKOU

Tenhle salát má typický šarm a vůně jižní Francie. Důležité jsou kvalitní ingredience - tedy šunka a použité černé olivy. Ale je také variabilní, podle vaší chuti a toho, co máte zrovna po ruce. Nebojte se přidat třeba ančovičky nebo kapary. Dobrou chuť. 

Na 2 porce:

3 čekankové puky

1 menší červená cibule nakrájená na měsíčky

2 stroužky česneku (neoloupané)

2 vejce vařená natvrdo

Pár plátků sušené šunky

Tapenáda z černých oliv podle chuti

Pár lístků čerstvé šalvěje

Olivový olej, balzamiková redukce, sůl

Čekankové puky podélně rozřízněte podle velikosti na poloviny nebo třetiny a rychle blanšírujte v osolené vodě s trochou cukru. Prudce zchlaďte a rozložte na plech s pečicím papírem. Přidejte cibuli, česnek a lístky šalvěje, zakápněte olivovým olejem a lehce osolte. Pečte 15 minut na 180 °C, dalších cca 15 minut na 160°C.

Mezitím uvařte vejce natvrdo a překrojte napůl. Upečenou čekanku, cibuli, česnek a šalvěj rozložte na talíř, přidejte půlky vajec a sušenou šunku. Ozdobte malými kopečky tapenády, zakápněte olivovým olejem a balzamikem.

Podávejte s bílým pečivem, například bagetou nebo bílým chlebem Fougasse (vyzkoušený recept vám přineseme v některém z dalších blogových příspěvků).

RECEPT NA TAPENÁDU NAJDETE ZDE: https://www.francouzskydum.cz/cz/recepty/17-tapenada

Doporučujeme

ACANTALYS ROSÉ 2022

ACANTALYS ROSÉ 2022
289 Kč

GRENAT 2016

GRENAT 2016
349 Kč

CÔTES DU RHÔNE

CÔTES DU RHÔNE
269 Kč

LE CHÊNE NOIR

LE CHÊNE NOIR
229 Kč